Tentoonstelling | Schenk Hattori. Translations

Datum: 

27.03.2020, 14:00 tot 14.06.2020, 19:00

Locatie: 

deSingel

Back from Japan
In het voorjaar van 2020 toont het Vlaams Architectuurinstituut binnen het thema Back from Japan het werk van twee jonge architectenbureaus die werken vanuit België én Japan. Schenk Hattori werkt vanuit Antwerpen en Tokyo. Het bureau werd opgericht door Steven Schenk en Daisuke Hattori kort na hun studies aan de Accademia di Architettura in Mendrisio, Zwitserland.

Translations
De tentoonstelling Translations zoekt de limieten van onze verbeelding op. De bezoeker wordt meegenomen in een zoektocht naar de mysterieuze en vaak verloren elementen in architectuur. Schenk Hattori stelt de vraag hoe de prehistorische hut, die een microkosmos vormde om de ons omringende wereld te bevatten, in onze huidige tijd begrepen kan worden.

Het oeroude proces waarbij de mens de wereld bruikbaar en vooral grijpbaar probeerde te maken, was de eerste manier om architectuur te maken. Het bepalen van de vorm en de maat van de realiteit kende steeds zijn oorsprong in de waarnemingscapaciteiten van de mens. Tot op vandaag vormt de waarneming iets gemeenschappelijks tussen mensen, vrij van culturele achtergrond.

Opening
Op donderdag 26 maart 2020 opent de tentoonstelling in deSingel 

Praktisch
deSingel Internationale Kunstcampus
Open van woensdag tot zondag van 14 tot 19u en bij avondvoorstellingen tot 22u, gesloten op maandag en dinsdag. Open op feestdagen
Gratis

Datum: 

27.03.2020, 14:00 tot 14.06.2020, 19:00

Locatie: 

deSingel

Organisator: 

Vlaams Architectuurinstituut

Straat: 

Desguinlei 25

Postcode: 

2018

Gemeente: 

Antwerpen

Trefwoorden: 

Corporate partners

Retail Estates

Cultural partners