Tentoonstelling | RE-PRACTICE RE-VISIT RE-TURN

Datum: 

21.02.2020, 14:00 tot 14.06.2020, 19:00

Locatie: 

deSingel

Back from Japan
In het voorjaar van 2020 focust het Vlaams Architectuurinstituut op de band tussen architectuur uit Japan en architectuur uit Vlaanderen en Brussel. Hoe wordt architectuur gepercipieerd in een gewijzigde maatschappelijke en ruimtelijke realiteit? Welke elementen blijven bewaard, en welke aanpassingen vraagt de specifieke context?

RE-PRACTICE RE-VISIT RE-TURN
In het najaar van 2019 presenteren architecten de vylder vinck taillieu hun werk in Tokio op uitnodiging van Toto Gallery. Het Gentse architectenbureau greep deze uitnodiging aan om onderzoek op te zetten naar de overeenkomsten en verschillen in de Japanse en de Vlaamse benadering van architectuur. In samenwerking met Tokyo Institute of Technology zetten ze ontwerpend onderzoek op. Maar liever dan re-search noemen ze het re-practice. De projecten van de vylder vinck tallieu worden gemodelleerd en geherinterpreteerd in een nieuwe context.

RE-PRACTICE RE-VISIT RE-TURN toont het ontwerponderzoek van de studenten in Tokyo: elf projecten van architecten de vylder vinck tallieu krijgen een nieuwe betekenis in een Japanse context, als elf Japanse spiegelbeelden. Tijdens de looptijd van de tentoonstelling in Tokyo werken drie andere internationale ontwerpstudio’s aan elk elf projecten van ontwerpers uit Vlaanderen en Brussel, wat opnieuw leidt tot spiegelbeelden in drie verschillende contexten. Het Vlaams Architectuurinstituut toont zo 44 duo’s die architectuur uit Vlaanderen en Brussel herinterpreteren in vier verschillende maatschappelijke en ruimtelijke contexten.

Opening
Op donderdag 20 februari 2020 opent de tentoonstelling in deSingel 

Praktisch
deSingel Internationale Kunstcampus
Open van woensdag tot zondag van 14 tot 19u en bij avondvoorstellingen tot 22u, gesloten op maandag en dinsdag. Open op feestdagen
Gratis

Datum: 

21.02.2020, 14:00 tot 14.06.2020, 19:00

Locatie: 

deSingel

Organisator: 

Vlaams Architectuurinstituut

Straat: 

Desguinlei 25

Postcode: 

2018

Gemeente: 

Antwerpen

Trefwoorden: 

Corporate partners

Retail Estates

Cultural partners

hier niet aan komen aub