Tentoonstelling | Case Design. The Craft of Collaboration

Datum: 

17.10.2019, 14:00 tot 19.01.2020, 19:00

Locatie: 

deSingel

De tentoonstelling The Craft of Collaboration markeert zes jaar praktijk van het Indiase architectenbureau Case Design. Ze is opgebouwd rond objecten, tekeningen, modellen, mock-ups, stalen, foto's en verhalen die de architecten verzamelden tijdens het bouwproces van de Avasara Academie, een residentiële school voor jonge vrouwen in Pune, India. De tentoonstelling, die voor het eerst te zien was op de Architectuurbiënnale van Venetië in 2018. Ondertussen is ze verrijkt met nieuwe artefacten uit een interieur-project in Mumbai, een wateropvanghuis en een eco-resort in boetiekstijl in Zanzibar, een boerderij in Kamshet (India), en meubels, lampen en objecten die deel uitmaken van de Casegoods-productfamilie. 

The Craft of Collaboration vertelt het verhaal van collectieve betrokkenheid, het interactieve proces en het streven van Case Design om werk te produceren dat eenvoudig, mooi en functioneel is. De architecten geloven dat ongeacht de methode of het medium, de grootste vorm van duurzaamheid erin bestaat om werk van blijvende waarde te maken. Case Design brengt een diverse groep bouwers, ontwerpers, boeren, kunstenaars, vakmensen en ingenieurs samen die ervan overtuigd zijn dat samenwerking en empathie de kern vormen van elk goed project. Zo bouwen ze aan plaatsen van gastvrijheid, sociale interactie, reflectie, spel, ritueel, afzondering, opvoering en comfort.


Opening
Op woensdag 16 oktober 2019 opent de tentoonstelling in deSingel 

Praktisch
Expo deSingel Internationale Kunstcampus
Open van woensdag tot zondag van 14 tot 19u en bij avondvoorstellingen tot 22u, gesloten op maandag en dinsdag. Open op feestdagen
Gratis

Productie Vlaams Architectuurinstituut en deSingel Internationale Kunstcampus
Scenografie Case Design
Met de steun van de Vlaamse Gemeenschap

Datum: 

17.10.2019, 14:00 tot 19.01.2020, 19:00

Locatie: 

deSingel

Organisator: 

Vlaams Architectuurinstituut

Straat: 

Desguinlei 25

Postcode: 

2018

Postcode letters: 

2018

Gemeente: 

Antwerpen

Land: 

België

Corporate partners

Retail Estates

Cultural partners