Tentoonstelling | Architectuur i.s.m.

Datum: 

16.10.2019, 14:00 tot 24.11.2019, 19:00

Locatie: 

deSingel

De tentoonstelling Architectuur i.s.m. toont recente realisaties uit Vlaanderen en Brussel waarbij het sociaal engagement van de gebruiker of de opdrachtgever cruciaal is voor het ontwerp. Centraal staan mensen of organisaties die bepaalde gemeenschappen steunen, of die op een specifieke plaats een verbinding maken tussen verschillende groepen in de samenleving.

Dit engagement leidt tot uitdagende architecturale opdrachten. De betrokken organisaties hebben vaak zeer specifieke doelgroepen met bijzondere ruimtelijke wensen voor ogen. In andere gevallen wordt een sociale context door een nieuw gebouw ondersteund of versterkt. De ruimtelijke context is steeds onlosmakelijk verbonden met de opgave, en vaak zijn de beschikbare middelen beperkt.

Toch slagen de architecten van de getoonde realisaties erin om vanuit deze uitdagende vraagstelling betekenisvolle ruimtes te ontwerpen. De specificiteit van de vraag en het engagement van de opdrachtgever vormen immers ook een voedingsbodem voor doordachte architecturale keuzes. Architectuur i.s.m. toont hoe architecturale kwaliteit gepaard kan gaan met sociale betrokkenheid.

Opening
Op woensdag 16 oktober 2019 opent de tentoonstelling in deSingel 

Praktisch
deSingel Internationale Kunstcampus
Open van woensdag tot zondag van 14 tot 19u en bij avondvoorstellingen tot 22u, gesloten op maandag en dinsdag. Open op feestdagen
Gratis

Datum: 

16.10.2019, 14:00 tot 24.11.2019, 19:00

Locatie: 

deSingel

Organisator: 

Vlaams Architectuurinstituut

Straat: 

Desguinlei 25

Postcode: 

2018

Gemeente: 

Antwerpen

Trefwoorden: 

Corporate partners

Retail Estates

Cultural partners

hier niet aan komen aub